Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Binaların mimarisına amelî kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yangın bapları, yangın emniyetliği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları karşı temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları:

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri genellikle yangına, korozyona ve muhit koşullarına dayanıklı çelik yahut kızılüminyum kabilinden dayanıklı malzemelerden örgülır.

 Buna ivaz, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya yavaşlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine bakılırsa

Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış bapsı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca örgüda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Yangın çıdem ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanoğluın ve müteallik mimarinın emniyetliğini sağlayan kapıya yangın bapsı adı verilmektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın kapısı Adana münasebetiniz muhtevain bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yaraşır olarak belirlenen yerlere ve nüshalara gereğince yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz Yangın Çıkış Kapısı şiddetli mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını çelmek için tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

Binalarda kâin yangın kapıları ve temel bapların yüzı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği gibi, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çısoy kötüın ve ali ısının dışarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa muhakkak kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page